|
|
Änglakakor (ca 20 st)
Änglakakor (ca 20 st)
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 äggula
1 msk sirap
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt äggula och sirap, arbeta ihop till en deg. Låt vila ca 30 min i kylen.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen tunt på mjölad bänk. Ta ut stjärnor och hjärtan med pepparkaksmått. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 6 – 8 min. Låt kakorna kallna. Blanda florsocker och äggvita. Lägg en liten klick mitt på kakan och tryck fast ett litet bokmärke eller silverkulor. Trä igenom tunna band med en stoppnål
i övre kanten på kakorna, häng upp i granen.
Pynt till granen eller kakor, bara att välja *ler*
Receptet är från en ARLA broschyr
|
|