|
|
Äppelriddare (4 port)
Äppelriddare (4 port)
8 skivor ljust fullkornsformbröd
2 msk margarin eller smör
4 skalade äpplen, i tunna klyftor
4 tsk råsocker eller brun farin
1-2 krm malen kanel
Sätt på ugnen. Skär bort brödkanterna. Lägg bröden på en plåt, gärna med bakplåtspapper. Bred på fett, täck med äppelklyftor och strö på socker och kanel. Grädda i övre delen av ugnen ca 10 min. Servera med ett glas kall mjölk eller en kopp kaffe eller te.
Tips Du kan också grädda bröden i våffeljärn eller smörgåsgrill. Lägg då ihop bröden två och två med äppelklyftor, socker och kanel emellan. Bred fettet på utsidan, både på under- och överskivan. Grilla de dubbla bröden 1-2 min i varmt järn. Servera som ovan.
|
|