Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Prinsesstårta

Prinsesstårta

4 ägg
2 dl socker
2 1/4 dl Mjöl

Fyllning:
2-3 dl vaniljkräm blandat med
2 1/2 - 3 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt

Garnering:
1 grönt eller gult marsipanlock
florsocker

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd försiktigt ner mjölet, bara med några tag, så att smeten inte sjunker ihop eller blir seg. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 2 l. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Pröva med en sticka att kakan är torr och att den har släppt från kanten. Låt kakan stå några minuter innan den stjälps upp och får kallna. Tillaga vaniljkrämen enligt anvisning och blanda den med vispad grädde. Dela kakan i 3 bottnar. Bred hallonsylt på en botten. Lägg på nästa botten och bred över hälften av vaniljkrämen. Lägg på sista botten och forma resten av krämen till en liten kulle. Lägg över marsipanlocket. Tryck till runtom. Sikta över florsocker innan serveringen, eller garnera gärna tårtan efter egen fantasi.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N