Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Tosca-äppelkaka (4 port)

Tosca-äppelkaka (4 port)

4 medelstora äpplen
75 g smält smör eller margarin
3/4 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk grädde
1/2 dl flagad sötmandel
1 1/2 dl Havregryn
3/4 dl Kärnvetemjöl

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i halvor. Blanda ihop alla ingredienserna till smeten. Lägg äppelhalvorna i en ugnssäker form.
Häll smeten över. Grädda i 200°C, ca 20 min. Servera äppelkakan ljummen med grädde eller vaniljsås.

Receptet är från Kungsörnen.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N