Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Vörtlimpa (4 st)

Vörtlimpa (4 st)

5 dl vatten
1 porter
50 gr smör eller margarin
1 1/2 dl sirap
75 gr jäst
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk salt
2 tsk malet pomeransskal
2 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
1 tsk kryddpeppar
100 gr russin(kan uteslutas)
1 1/2 liter rågsikt
1,2 l vetemjöl

Pensling:
sirapsvatten

Smula jästen i degbunken. Smält fettet, slå på degspad och sirap. Ljumma blandningen. Slå det ljumma degspadet över jästen, rör om och tillsätt salt, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Knåda degen smidig. Ställ den att jäsa ca 40 min. Ta upp degen på bakbord och arbeta in russinen och resten av mjölet. Dela degen i 4 delar. Baka ut till fyra limpor. Låt jäsa i ca 30 min. Skåra med vass kniv. Pensla med sirapsvatten. Grädda i 175 grader ca 50 min. Prova med nål. Låt svalna och pensla åter med sirapsvatten.

Receptet hittades på http://beritbj.se/julrecept.htm



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N