Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Grön couscous med julskinka (4 pers)

Grön couscous med julskinka (4 pers)

4 dl vatten
2 msk olja
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl couscous
250 g grönkål
2 rödlökar
2 msk olja
2 avokado
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl grovhackade valnötter
200 g julskinka

Koka upp vattnet. Tillsätt olja och buljongtärning. Rör ner couscousgrynen och låt dem koka upp. Lyft bort kastrullen från plattan och låt grynen svälla i 6 min under lock. Hacka grönkålen och koka den i lite saltat vatten ca 4 min. Skala och klyfta löken. Skär julskinkan i tärningar. Häll oljan i en stek- panna och fräs lök och julskinka. Rör ner grönkålen och låt den fräsa med. Blanda ner couscousen och de grovhackade valnötterna. Smaksätt med salt och peppar. Dela avokadofrukterna och tag bort skal och kärnor. Skär fruktköttet i bitar och blanda försiktigt med de övriga ingredienserna.

Receptet är från SR Kristianstad "Peppar & Salt"



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N