Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Julskinka

Julskinka

1 urbenad rimmad skinka
1 äggula
vatten
3 msk senap
15-20 st korn Kryddpeppar
½ msk potatismjöl
2 st lökar
2-3 msk ströbröd
1 st morot
Nejlikor
1-3 st Lagerblad
persiljekvistar
Nejlikor
ev öl

Lägg skinkan i en lagom stor kastrull med nätet kvar. Häll på kallt vatten så att det täcker. Låt stå i 4-5 tim. Koka upp. Slå av vattnet och spola rent skinkan. Stick in en köttermometer i skinkans tjockaste del. Lägg tillbaka skinkan i kastrullen. Skala löken och stick in kryddnejlikor i dem. Skär moroten i skivor. Lägg lök, morötter, lagerblad och persiljekvistar i grytan tillsammans med skinkan. Häll på nytt vatten, (ev. hälften öl för smakens skull) så det täcker skinkan. Koka upp och ta bort ev. skum. Sjud under lock. När termometern visar 70-75ºC är skinkan färdig. Koktiden är som regel 50-60 min per kg skinka. Låt skinkan svalna. Ta bort nät och det mesta av svålen. Rör ihop ägg, senap och potatismjöl och bred över skinkan. Strö över ströbrödet. Garnera skinkan med kryddnejlikor. Griljera i 225°C ganska högt upp i ugnen, ca 10 min tills ytan fått färg. Låt skinkan svalna innan den skärs upp.

Receptet är från www.santamaria.se



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N