Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Adventskaka

Adventskaka

2 st ägg
3 dl socker
1 pkt (0,5 g) Saffran
200 g smör
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av en halv apelsin

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt rivet apelsinskal, saffran och matfett. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Grädda kakan ca 45 min i 175 grader C. Sikta över florsocker (klipp till en stjärna som mall). Går även bra att göra dubbel sats och grädda kakan i långpanna. Bakas då i ca 20 min i 200 grader C. Skär kakan i rutor och sikta över florsocker.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N