Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
50 g smör
2 msk farinsocker
1 dl havregryn
12 st digestivekex
150 g mandelmassa
60-75 g smör
1-2 msk punsch
2 msk kakao
2 msk florsocker
2 msk vaniljsåspulver för kalla såser
För utkavling:
Florsocker
Marsipantäcke:
Ca 400 g Marsipan
Ett par droppar grön karamellfärg
1-2 msk Smält smör
ca 200 g Smält mörk blockchoklad
Punschrulle: Rosta smör, farinsocker och havregryn i en stekpanna. Blanda därefter i matberedare resten av ingredienserna till en slät massa. Dela degen i 6 delar. Strö ut lite florsocker på bakplåtspapper och rulla ut 28 cm långa längder. Sätt i kylen ca 1 timme.
Marsipantäcke: Arbeta in karamellfärg, droppvis och försiktigt i rumsvarm marsipan till fin, grön färg. Kavla ut marsipanen, hälften åt gången, till en platta, 21 x 28 cm. Dela varje platta i 3 lika delar. Pensla marsipanen med smält smör. Lägg en punschrulle på varje längd. Vik ihop och tryck till skarven. Kyl rullen. Skär med vass kniv varje rulle i 4 cm långa bitar. Smält chokladen i en skål i vattenbad. Doppa bitarnas snittytor i chokladen. Lägg kakorna på bakplåtspapper tills chokladen stelnat.