Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Äppelkaka i långpanna

Äppelkaka i långpanna

4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, blanda i mjöl och bakpulver, tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Vänd klyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten. Grädda i ca 25 min i 200°. Skär upp kakan när den svalnat.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N