Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladmousse med kakao och grädde (6-8 port)

Chokladmousse med kakao och grädde (6-8 port)

4 msk kakao
4 msk socker
4 msk vatten + 2 tsk snabbkaffepulver
2 äggulor
2 dl vispgrädde

Mät upp kakao, socker och kaffe i en liten kastrull. Lägg i äggulorna. Sätt kastrullen i ett vattenbad och sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Låt sedan svalna. Vispa grädden och blanda den med den kalla chokladkrämen. Häll upp i små koppar eller dubbla pappersformar. Låt stå kallt ca 1 tim.

Tips: Chokladmousse kan också frysas och serveras som chokladparfait.




 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Chokladmousse med kakao och grädde (6-8 port) | Recept | Efterrätter | choklad

Gott

Tog rätt lång tid innan äggblandningen tjocknade, tog espresso istället för kaffepulver så kanske blev lite fel blandning. Blev riktigt gott i vilket fall.
/// Per
Visa artikel


Riktigt gott

Tack för receptet, det var en riktigt god mousse. Görs snabbt och enkelt! 👍❤️🍫🍫Choklad ger plus ❤️
/// Meg
Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)