Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Currygryta med plock (6 port) samt Glass med chokladsås

Currygryta med plock (6 port)
900 g fläskfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 tsk curry
2 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl vatten
1 msk kinesisk soja

Tillbehör:
ris
tärnade paprika i olika färger
skivade bananer
jordnötter
russin
kokosflingor
mango chutney

Putsa och skiva filén i cm-tjocka skivor. Bryn den i omgångar i smöret. Flytta över till en gryta. Salta, smaksätt med curryn och låt den fräsa med 1 min. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt grädde, vatten och soja. Låt koka ca 5 min. Rör om någon gång under tiden. Smaka av om det behövs med mer salt och curry. Servera med tillbehören.

Därefter en snabb efterrätt

Glass med chokladsås
1 l vaniljglass
1 paket hallon (200 g) , eller 2 bananer
1/2 påse(ar) maränger

Chokladsås:
1 dl vatten
1 dl kakao
1 dl strösocker

Vispa samman ingredienserna till såsen och låt den koka några minuter tills den är blank och lagom tjock. Låt kallna. Den tjocknar mer när den kallnar. Varva glass, chokladsås, skivade bananer och maränger.

Hela menyn görs på mindre än en timme *ler* Snabbt o gott!

Receptet är från Gott om mat med Maud



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N