Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Allt-i-ett chokladpudding (4 port)

Allt-i-ett chokladpudding (4 port)

125 g vetemjöl
en nypa salt
120 g fint strösocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
2,5 dl mjölk
85 smält osaltat smör
2 lätt uppvispade ägg
1 tsk vaniljsocker

Chokladsås:
185 g farinsocker
2 msk kakao
2,5 dl kokande vatten

Vispgrädde eller crème fraiche till serveringen

Sätt ugnen på 180ºC. Sikta ihop mjöl, salt, socker, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en skål. Häll i mjölk, ägg och smör och vispa med elvisp till smeten är slät. Häll upp i fyra smorda ugnsfasta portionsskålar som rymmer 2,5 dl. Rör ihop farinsocker och kakao till såsen och fördela jämnt ovanpå varje portion. Häll försiktigt över kokande vatten och grädda i 20-25 minuter. Såsen bildar ett lager längst ner under kakan. Servera med vispgrädde eller crème fraiche.

Receptet är från Bills mat 1.9 2005



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N