Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Allt-i-ett chokladpudding (4 port)

Allt-i-ett chokladpudding (4 port)

125 g vetemjöl
en nypa salt
120 g fint strösocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
2,5 dl mjölk
85 smält osaltat smör
2 lätt uppvispade ägg
1 tsk vaniljsocker

Chokladsås:
185 g farinsocker
2 msk kakao
2,5 dl kokande vatten

Vispgrädde eller crème fraiche till serveringen

Sätt ugnen på 180ºC. Sikta ihop mjöl, salt, socker, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en skål. Häll i mjölk, ägg och smör och vispa med elvisp till smeten är slät. Häll upp i fyra smorda ugnsfasta portionsskålar som rymmer 2,5 dl. Rör ihop farinsocker och kakao till såsen och fördela jämnt ovanpå varje portion. Häll försiktigt över kokande vatten och grädda i 20-25 minuter. Såsen bildar ett lager längst ner under kakan. Servera med vispgrädde eller crème fraiche.

Receptet är från Bills mat 1.9 2005



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N