Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Piggvarfilé - Ugnsbakad slätvar med citron

Är det någon som har ett bra och enkelt recept på piggvarfilé? Vår fiskbil, som kommer varje tisdag, hade så fina filéer att jag inte kunde motstå Very Happy



Yin o Yang
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Ugnsbakad slätvar med citron



4 pers:

4 st. 200-gramsskivor

av slätvar, hälleflundra eller piggvar

olivolja, extra jungfru-

1 handfull färska rosmarinblad

salt och nymalen svartpeppar

2 stora citroner, tvättade och tunt skivade

1 handfull kapris

8 sardellfiléer

en skvätt vitt vin



Värm ugnen till 200 grader. Krossa rosmarinbladen, lägg dem i en skål, häll på 6 msk olivolja och blanda. Häll spadet av kaprisen och blanda ner den i örtoljan. Gnid in fisken med oljan och lägg den i en långpanna.



Lägg 4-5 tunna citronskivor på varje fiskbit. Klyv sardellfiléerna i 2 delar och lägg dem ovanpå fisken. Häll en skvätt vin över alltihop. Sätt in överst i ugnen och baka i ca 20 min.



Recept från Nakna Koken.

Har provat med fryst fisk, var jättegott.

:fish2:

elleave





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N