|
Piggvarfilé - Ugnsbakad slätvar med citron | Recept | Fisk & skaldjur | Fisk
Ugnsbakad slätvar med citron
4 pers: 4 st. 200-gramsskivor av slätvar, hälleflundra eller piggvar olivolja, extra jungfru- 1 handfull färska rosmarinblad salt och nymalen svartpeppar 2 stora citroner, tvättade och tunt skivade 1 handfull kapris 8 sardellfiléer en skvätt vitt vin Värm ugnen till 200 grader. Krossa rosmarinbladen, lägg dem i en skål, häll på 6 msk olivolja och blanda. Häll spadet av kaprisen och blanda ner den i örtoljan. Gnid in fisken med oljan och lägg den i en långpanna. Lägg 4-5 tunna citronskivor på varje fiskbit. Klyv sardellfiléerna i 2 delar och lägg dem ovanpå fisken. Häll en skvätt vin över alltihop. Sätt in överst i ugnen och baka i ca 20 min. Recept från Nakna Koken. Har provat med fryst fisk, var jättegott. :fish2: Visa artikel |