Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gammeldags Berlinerbröd (ca 110 st)

Gammeldags Berlinerbröd (ca 110 st)

5 ägg
5 dl (425 g) strösocker
425 g mjukt smör
7 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
200 g grovhackad oskållad mandel

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och mandel.
Fördela smeten i 8 längder på bakpappersklädda plåtar, högst 3 på varje plåt. Längderna ska vara 3 cm breda. Grädda mitt i ugnen 8 - 9 min i 225° Skär dem i bitar medan de är varma. Det blir ca 14 st av varje längd. Sära på kakorna och låt kallna.




 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Gammeldags Berlinerbröd (ca 110 st) | Recept | Bröd & Bakverk | Kakor & Småkakor

Hemmets kokbok 1917

Detta gamla recept innehåller inte något smör! Annars precis som ovanstående recept. Jättegoda! Min mammas favorit och likaledes min.
/// Gertrud
Visa artikel


Berlinerbröd

Hej,

uppdaterade receptet med socker mängd.
Berätta gärna hur det går om du testar igen.

Webmaster Jim Admin

Visa artikel


Berlinerbröd

Hej. Jag ville baka detta Berlinerbröd i julas.
Jag fick problem - eftersom det inte fanns uppgift om hur mycket socker ! man skulle vispa tillsammans med äggen....
Mina resultat blev en kladdig deg som jag lade i en sockerkaksform.
Smaken blev mycket god, men det gick ju inte att rulla degen.
Tacksam om du kan återkomma till mig med sockermängden.
(Jag tittade på andra recept och chansade med sockret).
Soliga hälsningar Birgitta H

/// Birgitta Henning
Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N