|
|
Provencalsk fläskfilé
Ca 500 g fläskfilé
Ca ½ kg potatis
2 dl kalvbuljong
Salt
Pepper
Örtkryddor
Vitlökssmör:
50 g smör/margarin
1-2 vitlöksklyftor
Persilja
Salt
Peppar
Bryn filén hel i en stekpanna så att den får färg runt om. Efterstek i ugn på 200 grader i 15-20 min. Ta ut filén och lägg i folie.
Koka ur stekpannan med kalvbuljongen, tills det är ca 1 dl kvar.
Skala och skiva potatis tunnt, och stek på medelhög värme tills de är mjuka, ca 10 min.
Blanda i ordning vitlökssmöret.
Lägg upp potatisen i en ungssäker form/fat. Skiva upp filén och lägg ovanpå. Bred ut vitlökssmöret på filén. Gratinera i ugn 250 grader, i 4-5 min.
Krydda med örtkryddor och servera med skysåsen.
|
|