Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Provencalsk fläskfilé

Ca 500 g fläskfilé
Ca ½ kg potatis
2 dl kalvbuljong
Salt
Pepper
Örtkryddor

Vitlökssmör:
50 g smör/margarin
1-2 vitlöksklyftor
Persilja
Salt
Peppar

Bryn filén hel i en stekpanna så att den får färg runt om. Efterstek i ugn på 200 grader i 15-20 min. Ta ut filén och lägg i folie.
Koka ur stekpannan med kalvbuljongen, tills det är ca 1 dl kvar.
Skala och skiva potatis tunnt, och stek på medelhög värme tills de är mjuka, ca 10 min.
Blanda i ordning vitlökssmöret.
Lägg upp potatisen i en ungssäker form/fat. Skiva upp filén och lägg ovanpå. Bred ut vitlökssmöret på filén. Gratinera i ugn 250 grader, i 4-5 min.
Krydda med örtkryddor och servera med skysåsen.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N