Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pinocchiotårta (ca 12 bitar)

Pinocchiotårta (ca 12 bitar)

75g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
4 msk mjölk

Maräng:
5 äggvitor
2 dl socker
ca 35 g mandelspån

Fyllning:
3 dl vispgrädde

Smörj ett bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna, 30×40 cm.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna,en i taget,och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret,rör ner detta och tillsätt mjölken. Bred ut smeten i långpannan. Vispa vitorna med sockret till maräng smeten. Bred den lite ojämt över smeten i långpannan,strö över mandeln. Grädda i mitten av ugnen i 200° tills marängen fått fin färg,ca 20 min. Låt kakan svalna och dela den på mitten. Bred vispad grädde på den ena halvan,och lägg den andra ovanpå med maräng sidan uppåt. Servera eventuellt med konserverad frukt.

Very Happy Ät och njut!!!



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N