|
|
Chokladtårta med nötmaräng
Chokladtårta med nötmaräng
Botten
50 g Smör
1 1/2 dl Socker
3 Äggulor
3/4 dl Mjölk
2 tb Kakao
1 1/2 ts Vaniljsocker
1 1/2 ts Bakpulver
1 3/4 dl Vetemjöl
Nötmaräng
1 dl Hasselnötter (65 g)
3 Äggvitor
1 1/2 dl Socker
Börja med bottnen. Sätt ugnen på l75°. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, 25 cm. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget och rör om kraftigt. Häll i mjölken. Blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl och sikta ner det. Rör till en jämn smet. Bred ut den i formen
NÖTMARÄNGEN: Mal nötterna. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner socker och nötter. Bred marängen över kaksmeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.
|
|