Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Markisens marängtårta (10 Bitar )

Markisens marängtårta (10 Bitar )

Bottnar
4 Äggvitor
1/2 Krm bikarbonat
1/2 Krm salt
2 dl Socker
3 tb Maizenamjöl
50 g Mandel; skållad, mald

Fyllning och garnering
4 Äggulor
1 Apelsin; rivet skal av och -saften av
1/2 Citron; saften av
2 tb Socker
3 dl Vispgrädde
1 l Färska jordgubbar; hallon, -Blåbär, vinbär eller björn- -bär går också bra

Vispa äggvitorna till hårt, fast skum tillsammans med bikarbonatet och saltet. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Blanda maizenamjölet och mandeln och vänd ner i marängsmeten. Bred ut den på bakplåtspapper till två runda bottnar, ca 21 cm i diameter. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 150°, ca 1 tim. Låt kallna på galler.
Förbered under tiden fyllningen. Blanda i en rostfri eller teflonbelagd kastrull äggulorna, apelsinskalet, saften från apelsinen och citronen samt sockret. Sjud krämen tjock under vispning på svag värme. Låt krämen kallna. Vispa grädden. Skölj och dela jordgubbarna i halvor. Bred citronkrämen över den understa bottnen strax innan servering och täck med jordgubbshalvor. Lägg på nästa botten. Garnera kanten med spritsade gräddtoppar och halverade jordgubbar. Servera tårtan genast!



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N