Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saftig Citronkaka

Saftig Citronkaka
175 g smör el margarin
3 dl socker
2 ägg
skal och saft från 1 citron
2 dl mjöl

Glasyr:
1 dl florsocker,
vatten
lite rivet citronskal

Smörj och bröa en rund kakform Smält matfettet Rör i sockret och sedan 1 ägg i taget Tillsätt skal och saft av citronen Tillsätt mjölet Grädda i 175° i 35 min. Låt svalna

Glasyren: Lägg florsockret i ett glas Häll på vatten tills det står över sockret Låt stå c:a 2 min Häll försiktigt bort det vatten som sockret inte sugit upp Rör glasyren slät Ev kan ett par droppar olja tillsättas Bred glasyren över kakan Strö på strimlat eller rivet citronskal



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N