Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Operakällarens äppelkaka

Operakällarens äppelkaka

Receptet är beräknat för en stor ugnssäker form, ca 32 cm i diameter.

10 dl vetemjöl
1 dl socker
400 g smör
1 vaniljstång (innehållet)
ca 10 äpplen
socker
kanel
florsocker
vaniljsås

Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Tryck ut degen i en smord ugnssäker form (spara litet deg som skall användas till garnering). Täck med äppelklyftor varvat med socker och kanel. Kavla ut resten av degen i tunna längder och lägg dem i vackert mönster ovanpå äppelklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen tills äpplena känns mjuka. Strö över litet florsocker och servera med vaniljsås.

Receptet är från Grön Gastronomi



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)