Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

150 g smör el margarin
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ - 2 msk vatten

Garnering
2 msk syltat apelsinskal

Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp äggen. Tillsätt sockret och vispa några min till. Rör ner mjölet och det smälta smöret. Häll smeten i smord, bröad form som rymmer ca 1 ½ l. Grädda längst ner i ugnen ca 30 min i 175°. Stjälp upp kakan. Blanda ihop och bred glasyren över kakan när den kallnat. Strö syltade apelsinskalstärningar över. Går bra att frysas före glasering.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N