Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Banan- och chokladkaka

Banan- och chokladkaka

125 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2 bananer
2 msk kakao

Smält matfettet i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner matfett, gräddfil och vetemjölet blandat med bakpulver och bikarbonat. Dela smeten i två bunkar. Skala och mosa bananerna. Blanda den ena smeten med bananmos och den andra med kakao. Häll smetarna växelvis i en lätt smord och bröad avlång form ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 1 tim. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N