Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
ca 5 personer 1 kg rödkål 1 stort äpple 1 gul lök 1½ tsk salt 3 msk sirap 1 msk ättiksprit och 1 dl vatten 3 msk margarin
Klyv kålhuvudet och strimla fint med en vass kniv alt. en osthyvel eller matberedare. Skala och kärna ur äpplena och klyfta dessa. Hacka löken och fräs kålen i margarinet. Tillsätt övriga ingredienser och när allt är omrört tilsätt ättika med vatten. Låt detta koka under lock på svag värme till den blir mjuk ca 1 timme. Rör då och då och smaka av. Kan värmas på.