Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
150 gr Mörk blockchoklad smält i vattenbad
3 st Ägg vispa i chokladen ett av äggen och dela de andra två i vitor och
gulor. Rör ner gulorna i chokladen ett i taget och vispa vitorna
till hårt skum och rör ner.
( 1 msk starkt kaffe eller likör eller konjak – tillsätts )
3 dl Vispgrädde – vispa men ej allt för hårt och rör ner.
Häll moussen på botten i en kakform och låt stå kallt ca 20 min. Gör under tiden vita moussen.
Vit chokladmousse
100 gr Vit choklad smält
2 st Ägg , 1 helt ägg i chokladen och dela ett till vitor och gulor. Vispa
vitor till skum. ( se ovan )
1 dl Vispgrädde- ( se ovan )
Bred den vita moussen över chokladmoussen i formen. Ställ in den i frysen några timmar.
Får mjukna en stund före servering.
Garnera med cacao (sikta) och mandarinklyftor och citronmelissblad.