Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladmoussetårta

CHOKLADMOUSSETÅRTA
6-8 port.


Mörk chokladmousse

150 gr Mörk blockchoklad smält i vattenbad
3 st Ägg vispa i chokladen ett av äggen och dela de andra två i vitor och
gulor. Rör ner gulorna i chokladen ett i taget och vispa vitorna
till hårt skum och rör ner.
( 1 msk starkt kaffe eller likör eller konjak – tillsätts )
3 dl Vispgrädde – vispa men ej allt för hårt och rör ner.

Häll moussen på botten i en kakform och låt stå kallt ca 20 min. Gör under tiden vita moussen.


Vit chokladmousse

100 gr Vit choklad smält
2 st Ägg , 1 helt ägg i chokladen och dela ett till vitor och gulor. Vispa
vitor till skum. ( se ovan )
1 dl Vispgrädde- ( se ovan )

Bred den vita moussen över chokladmoussen i formen. Ställ in den i frysen några timmar.

Får mjukna en stund före servering.

Garnera med cacao (sikta) och mandarinklyftor och citronmelissblad.



Eva St
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N