Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladmoussetårta

CHOKLADMOUSSETÅRTA
6-8 port.


Mörk chokladmousse

150 gr Mörk blockchoklad smält i vattenbad
3 st Ägg vispa i chokladen ett av äggen och dela de andra två i vitor och
gulor. Rör ner gulorna i chokladen ett i taget och vispa vitorna
till hårt skum och rör ner.
( 1 msk starkt kaffe eller likör eller konjak – tillsätts )
3 dl Vispgrädde – vispa men ej allt för hårt och rör ner.

Häll moussen på botten i en kakform och låt stå kallt ca 20 min. Gör under tiden vita moussen.


Vit chokladmousse

100 gr Vit choklad smält
2 st Ägg , 1 helt ägg i chokladen och dela ett till vitor och gulor. Vispa
vitor till skum. ( se ovan )
1 dl Vispgrädde- ( se ovan )

Bred den vita moussen över chokladmoussen i formen. Ställ in den i frysen några timmar.

Får mjukna en stund före servering.

Garnera med cacao (sikta) och mandarinklyftor och citronmelissblad.



Eva St
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N