|
|
Tastelines lätta semlor
Tastelines lätta semlor
Mandelmassa:
0,5 dl mandel, finhackad
0,25 dl socker
2 msk minimjölk
3 dl Milda visp 20%
Vetebulle:
50 g jäst
75 g flytande margarin
0,5 l minimjölk
1 dl socker
0,5 tsk salt
1,5 l vetemjöl
Sätt ugnen på 250° . Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fngervarmt, 37 grader och blanda i det flytande margarinet, salt och socker. Häll det ljumma degspadet över jästen, rör så att det löser sig. Tillsätt mjölet och blanda till en bra konsistens, eller tills degen släpper från bunkens kanter. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter. Dela degen i 4 lika stora delar, rulla ut delarna till längder och dela varje längd i 10 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta tills de blivit dubbelt så stora. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt svalna under bakduk
Skär av locket på bullen Gröp ur inkråmet Blanda mandel, inkråm, socker och mjölk Fyll bullarna Vispa Milda visp och garnera semlanSikta florsocker över semlorna
Näringsinnehåll per färdig semla:
Kalorier: 282 kcal
Fett: 16 g
Protein: 5,7 g
Kolhydrater: 27 g
Fibrer: 1,3 g
Receptet är från Tasteline
|
|