Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rabarberparfait

snodd från odla forumet som snott den från året runt som sno.........
:lol:
Iallafall åt jag den igår o det smakade ljuvligt
men hon hade haft nån droppe rödkaramellfärg i såsen bara för ögats skull

Rabarberparfait

150 gr rabarber
½ dl strösocker
2 äggulor
½ dl rosa florsocker
1 ½ dl vaniljvisp

Sirap:
5 dl vatten
2 ½ dl strösocker
skal av 1 rabarberstjälk

Skala ev och skär rabarbern i tunna skivor.
Blanda med sockret i en kastrull och låt den smälta på svag värme.
Låt kallna.
Vispa samman äggulor och florsocker.
Vispa vaniljvispen styv.
Blanda vaniljvispen med äggblandningen och vänd till sist ner rabarbern.
Häll i en form som rymmer 1 liter och frys över natten.


Sirapen:
Blanda vatten socker och rabarberskal i en kastrull.
Koka ihop tills hälften återstår.
Stjälp upp parfaiten och ringla sirapen över.

Sirapen stelnar när den blir kall, men går att värma till flytande igen.



oldwolfie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N