Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad 6port

2 dl vispgrädde
1/2 krm saffran, ca 1/2 påse
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella

Apelsinsallad:
4 apelsiner
1 dl strösocker
1 dl apelsinjuice


Gör så här
Vispa grädden med saffran.
Smält chokladen i bitar på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner Kesella och sist grädden.
Häll upp moussen i glas.

Låt glasen stå i kylen ca 1 timme.

Apelsinsallad:
Skala det yttersta skalet av en apelsin med potatisskalare.
Strimla skalet.
Skala och skiva apelsinerna.
Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt.
Rör försiktigt i juicen och apelsinskal och rör tills sockret smält.
Häll såsen över apelsinerna.

Servera apelsinsalladen till moussen



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N