Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Grillspett på fläskfile med bakad potatis och kall örtsås

GRILLSPETT PÅ FLÄSKFILÉ MED BAKAD POTATIS OCH KALL ÖRTSÅS


500 gram fläskfilé
8 stycken champinjoner
1 stycken gul paprika
1 stycken röd paprika
1 deciliter stek & grillolja citron; - Kockens -
2 tesked timjan; - Kockens -
salt
svartpeppar; grovmalen
-----------------------------------
- ÖRTSÅS -
1 deciliter majonnäs
1/2 deciliter gräddfil
2 tesked fransk senap; - SLOTTS -
1/2 deciliter persilja; hackad
1/2 deciliter gräslök; hackad
1 tesked basilika; - Kockens -
1 tesked dragon,; - Kockens -
1 tesked vitlökspeppar; - Kockens -
salt
-----------------------------------
4 stycken bakpotatis(ar)

Baka potatisen i ca 1 timme 225° ugnsvärme.
Skär fläskfilé, champinjoner och paprika i bitar. Trä upp på
grillspett och lägg dem på fat. Häll över stek & grillolja citron och
låt spetten marinera ca 3 timmar före grillningen.
Blanda samtliga ingredienser till örtsåsen och smaka av med lite
salt, ställ kallt.
Krydda spetten med salt, grovmalen svartpeppar och timjan. Grilla
den 4-5 minuter på varje sida och servera med bakad potatis och den
kalla örtsåsen.
4 portioner



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N