Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

GREKISKA KOTLETTER

GREKISKA KOTLETTER

4 kotletter
1 tablespoon margarin
1/2 teaspoon salt
1 pinch svartpeppar
1 pinch oregano
----OSTKRäM----
75 gm margarin; eller smör
100 gm getost, vit; eller fårost
2 äggulor
1 deciliter herrgårdsost, riven
1 teaspoon paprikapulver
4 tomater
Gör några snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i matfettet i en
stekpanna, 2 minuter på varje sida. Strö på salt och peppar och lägg
kotletterna på ett ugnssäkert fat.
Gör ostkrämen: Rör matfettet och get/fårost mjukt. Tillsätt
äggulorna, en i taget och rör kraftigt. Blanda ner riven ost.
Smaksätt med paprikapulver. Fördela ostkrämen på kotletterna. Skålla
och skala tomaterna och lägg dem på fatet.
Gratinera i ugn, 250C, ca 5 minuter eller tills krämen fått lite färg
och kotletterna är helt genomstekta.
Servera med stekt eller bakad potatis och grönsallad med några droppar
citron över.

4 portioner



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N