Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Kommentar: En ovanligt nyttig pizza som är inspirerad av italien.
Portion: 4 portionspizzor
Källa: Frida, men jag tror att det är Jamie Olivers recept från början
Pizzadeg
400 g vetemjöl special
½-1 tsk salt
2 dl vatten
2/3 pkt torrjäst
Fyllning
100 gr Mozzarella 20%
8 skivor lufttorkad skinka
10 svarta oliver
Efter gräddningen
Ruccola
Färsk basilika
Skär av sidorna på tomaterna. Ta inte med kärnhusen. Hacka tomatköttet, lägg det i dubbelt hushållspapper och krama ur vätskan. Tillsätt kryddor (salt, peppar, vitlök, oregano) och olivolja. Blanda.
Häll ut allt mjölet på bakbordet, gör en grop i mjölet och häll i vattnet. Strö torrjästen och saltet i vattnet. Blanda först försiktigt med en gaffel, knåda sen i 2-3 minuter. Dela degen i 4 delar, mjöla dem och kavla ut dem tunt.
Lägg pizzabottnarna på en ugnsplåt. Strö över tomathacket och fyllningen. Grädda högt upp i ugnen i 250 grader.