Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Gratinerad Rigatoni med fyra ostar Rigatoni Quattro Formaggi
Gratinerad Rigatoni med fyra ostar
4 portioner
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
400 g Barilla Rigatoni
5 dl grädde
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm salt
75 g Gorgonzola i 1x1 cm bitar
75 g Parmesan, riven
75 g Talleggio i 1x3 cm bitar
75 g Provolone i 1x3 cm bitar
Gör så här:
Sätt ugnen på 240ºC grillvärme. Koka Rigatonin enligt anvisningar på paketet. Värm grädden i en stekpanna, vispa ner salt och peppar. Koka upp grädden och låt den reduceras till hälften genom att låta den koka på medelvärme. Blanda ner pastan i grädden. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Talleggio och Provolone, spar lite till gratinering. Rör tills osten smälter. Lägg upp pastan i portionsskålar. Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med Parmesan. Gratinera i ugnen tills den osten smält och blivit gyllenbrun, cirka 5-7 minuter.
Tips! Det går givetvis även utmärkt att tillaga denna rätt i en stor ugnsform!
Gratinerad Rigatoni med fyra ostar Rigatoni Quattro Formaggi
Gratinerad Rigatoni med fyra ostar Rigatoni Quattro Formaggi