Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
– Fusilli Contadina betyder Bondmorans pasta och är en pastarätt som lämpar sig perfekt på hösten när det är svampsäsong. Den äts främst i Toscana i nordöstra Italien där man odlar Italiens bästa karljohanssvamp. Smaken av vitlök och peperoncino ger pastarätten extra sting och fusillin passar utmärkt till den här rätten eftersom dess spiraler fångar upp olivoljan och bitarna av svampen perfekt. Genom att använda fullkornspasta blir det även ett hälsosammare alternativ, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.
Gör så här:
Blötlägg den torkade svampen i en skål med varmt vatten.
Värm olivoljan i en stekpanna.
Hacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med peperoncini eller torkad cayennepeppar.
Fräs en liten stund.
Dela champinjonerna i fjärdedelar.
Ta upp den uppblötta karljohanssvampen och lägg i pannan tillsammans med lite (cirka 2 msk) av vattnet de blötts upp i.
Tillsätt champinjonerna och den grovhackade bladpersiljan.
Häll på vinet.
Låt såsen koka ihop på låg medelvärme.
Koka fusillin enligt anvisningar på paketet, men ta upp pastan 1,5 min innan koktidens slut.
Spara pastavattnet.
Vänd ner fusillin i svampblandningen, och tillsätt 1 dl av pastavattnet för att låta stärkelsen i vattnet hjälpa såsen att bli krämig.
Värm upp pastan med såsen och koka ihop snabbt.
Salta efter smak.
Lägg upp och garnera med hackad bladpersilja.