Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Svaret: Bottenskyla är så mycket att bottnen precis täcks!
Fick en fråga per mail:
Jag undrar om ni kan för klara ett uttryck i ett utav recepten på eran hemsida?
Har själv hört mej för både hos bagare och kockar och ingen har ens hört ordet förut.
Jag har frågat min gamla mormor 93 år kanske hon kunde veta men inte hon heller.
Jag har sökt på netet men även där finns ingen bra förklaring, ordet förekommer i olika sammanhang allt från att baka paj till koka musslor, det t.o.m avändes i en mening med bankfack men fortfarande inge förklaring.
Så kan Ni förklar hur gör man en BOTTENSKYLA????
Ordet används i "Frasig blåbärspaj"
Smält matfettet och häll det över havregrynen. Vispa ägg och socker poröst och blanda ned det i grynen. Sikta samman mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Lägg en tunn bottenskyla av smeten i en ugnsfast form.???
Med vänliga hälsningar
Ammi och hennes gamla mormor o många fler som undrar