|
|
Gratinerad Kyckling
Gratinerad Kyckling 4 port
Ingredienser:
450 g kycklingfilé
½ tsk salt
1 krm peppar
1 krm paprikapulver
2 dl torrt vitt vin
2 tsk fransk senap
2 dl crème fraiche
3 dl riven ost
150 g färska champinjoner
140 g tärnad bacon
1 röd paprika
Gör så här:
1. Dela kycklingen i mindre bitar. Stek dem gyllene i lite matfett. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
2. Tillsätt vinet och låt kycklingen småputtra under lock i ca 10 minuter.
3. Ta upp kycklingen och fördela dem i 4 smorda eldfasta portionsformar. Har du inga portionsformar så använd en stor eldfast form.
4. Rör ner senap och crème fraiche i skyn och rör till en jämn sås. Låt den puttra i ca 5 minuter. Tillsätt ca 1 dl riven ost och låt den smälta i såsen. Smaka av.
5. Fördela såsen över kycklingen. Strö på resten av osten.
6. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs svamp, bacon och paprika tills vätskan har kokat in. Fördela över gratängerna.
7. Gratinera mitt i ugnen, 225°, i ca 10 minuter eller tills allt är varmt och har fin färg.
|
|