Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fläskfilé på Ungerskt Vis

Fläskfilé på Ungerskt Vis 4 port.


Ingredienser:

600 g fläskfilé
½ dl vetemjöl
2 msk margarin till stekning
2 msk margarin till såsen
3 msk hackad gul lök
300 g rökt skinka, hackad
1 msk tomatpuré
1½ msk paprikapulver
1½ msk mjöl
4 dl tärningsbuljong
1½ tsk körvel
3 msk persilja, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1½ dl gräddfil
1 krm salt och nymalen peppar


Gör så här:

1. Börja med såsen: Fräs löken i margarinet tills den är mjuk. Krydda en aning med kvarnpeppar.

2. Tillsätt skinka, tomatpuré, paprikapulver och mjöl. Rör om väl.

3. Späd med buljong i omgångar under ständig vispning. Smaksätt med körvel, vitlök och salt. Låt koka sakta i 8-10 minuter.

4. Avsluta såsen med att tillsätta persiljan och gräddfilen.

5. Putsa filén och skär i mindre bitar. Platta till något. Salta och peppra väl, vänd i mjölet och stek på medelvärme.

6. Lägg upp köttet på serveringsfat och häll såsen över.

7. Servera med ris och grönsallad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N