Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lottas Köttfärs i Ugn

Lottas Köttfärs i Ugn 4 port


Ingredienser:

600 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
2 dl vatten
1 kg fast potatis
½-1 påse gratängost


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja i 2-3 minuter. Rör ner lök och vitlök och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra i ca 5 minuter.

2. Skala och skär potatisen i drygt ½ cm tjocka skivor.

3. Varva potatis och köttfärs i en smord ugnsform.

4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.

5. Servera tillsammans med bröd och en sallad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N