Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mozartkulor

600 g mandelmassa
200 g nougat (Odense eller Guldnougat)
2 msk konjak
150 g mörk blockchoklad
½-1 dl kakaopulver

Riv mandelmassan, antingen på rivjärn eller i mixer. Arbeta in konjaken (arbeta in antingen med en träslev eller kör med knivar i en mixer några sekunder och häll då konjaken uppifrån, via tubröret).
Skär nougaten i kuber, 1 x 1 cm eller något mindre om du tycker att de blir för stora. Ta sedan en klick mandelmassa och pressa mellan handflatorna, så den plattas till. Ta en bit nougat, lägg i mitten av mandelmassan, vik sedan denna runt nougatbiten och därefter rullar du till en kula. Det låter kanske krångligt men går rätt bra efter att man gjort ett par kulor... visserligen lite kladdigt men det går an.
Lägg kulorna på en plåt eller bricka som är klädd med smörpapper. Smält blockchokladen genom vattenbad. (Ta en kastrull o. häll i lite vatten. Ställ en skål eller bunke som står över kastrullen - däri läggs chokladbitarna). När den smält så tar du två gafflar, lägger i en Mozartkula och rullar runt lite snabbt i chokladen. Fånga upp/lyft kulan med gafflarna, låt rinna av lite och lägg på smörpapperet. Låt dem kallna och därefter pudras lite kakaopulver över - häll kakaon i en liten sil och svep över Mozartkulorna. Du kan sedan lägga dem i knäckformar och förvara i burk med lock, helst i kylen. För att göra riktigt fint kan man klä en liten kartong med t ex guldpapper/tårtpapper och sätta fram på julbordet. De gör garanterat succé! Mina tog slut nästan på en gång. (Ca 45 st) 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N