Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Krusbärspaj med marängtak

KRUSBÄRSPAJ MED MARÄNGTAK

Pajen är lika god som efterrätt med grädde eller glass som till en kopp kaffe.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
4 msk vatten
1 äggvita

Fyllning:
Ca 500 g krusbär (1 liter)
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Maräng:
2 äggvitor
3/4 dl socker

Smula matfett och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den stå kallt 1/2 timme.

Snoppa och skölj krusbären och torka dem mellan dubbla lager hushållspapper. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 25 cm i diameter, med degen. Låt den hänga litet över kanterna innan den viks in mot formen.

Pensla bottenplattan på degen med äggvita. Blanda bären med socker och potatismjöl och häll dem i formen. Grädda i 225° ca 30 minuter.

Vitorna vispas till hårt skum. Blanda dem med sockret och bred marängen över krusbären. Sänk temperaturen till 150° och sätt in pajen på nytt mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills marängen fått vacker färg.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N