Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladkolapaj

CHOKLADKOLAPAJ

8 - 10 portioner

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin, kylskåpskallt
2 msk socker

Fyllning:
4 dl blandade nötter,
t ex valnötter och hasselnötter,
grovt hackade
150 g smält mörk choklad
2 ägg
1 1/2 dl farin
1 dl sirap

Tillbehör:
vispad grädde

Mät upp mjölet i matberedare. Använd stålkniv. Skär margarinet i bitar och lägg ned i blandarskålen tillsammans med socker. Kör till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och låt formen stå i kylen ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175°.

Hacka nötterna till fyllningen grovt. Det går lätt i matberedare bara du inte kör för länge så de blir finhackade, för det ska vara grovt. Smält chokladen i mikro ca 1 minut eller över vattenbad. Kolla noga så att den inte bränns, den ska bara smälta. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.

Strö ut nötterna i pajskalet. Vispa samman ägg, farin och sirap. Tillsätt chokladen. Häll smeten över nötterna och grädda pajen i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter. Servera kall med vispad grädde.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N