Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 stora morötter
1 stor gul lök
2 msk smör, margarin eller olja
2 – 3 msk vetemjöl
1 ½ l buljong
500 g färska tomater (går också bra med
hela konserverade, även om smaken är helt
oöverträffad med färska tomater!)
salt, vitpeppar
½ – 1 krm oregano (kan uteslutas)
1 tsk paprikapulver
finklippt persilja
Ansa och skär morötter och lök i små tärningar. Bryn dem i matfett, strö över mjöl och späd med buljong.
Skölj tomaterna och skär sönder dem. Blanda ned dem i soppan och låt den koka ca 30 minuter. Mosa sönder eller passera grönsakerna. Krydda soppan väl med salt, vitpeppar, ev oregano, paprika och finklippt persilja.