Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Skinkgryta med apelsin

SKINKGRYTA MED APELSINSMAK

Apelsinen gör den här rätten syrlig och fin i smaken. Och det är egentligen inte alltid det behövs så mycket mer än en ny smaktillsats eller krydda för att variera maten.

4 portioner

400 – 500 g ben- och svålfri färsk skinka
1 stor purjolök
smör eller margarin
½ - 1 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 apelsin
½ dl pressad apelsin

Gott att äta till:
Kokt ris med klippt persilja
och gärna en sallad.

Skär köttet i bitar. Skölj purjolöken och skär den i cm-långa bitar. Bryn kött och lök var för sig i matfett. Lägg över kött och lök i en gryta och strö över mjöl, salt och peppar. Rör om och späd med buljongen. Låt allt puttra tills köttet känns mört, ca 20 minuter.

Skala och dela apelsinen i klyftor. Rör ned apelsinsaften och vänd ned apelsinklyftorna. Låt det hela koka upp. Servera.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N