Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Jag är fisk och skaldjursallergiker och kan inte hugga in på sillbordet.
Så jag tycker att julbord bara är ett frosseri i pålägg :(
Visst allt är gott men....
Så nu sitter jag här och funderar på om mina släktingar kommer att bojkotta mig för all framtid om jag i år ändrar på traditionerna??
Jag gillar nämligen ordentliga middagar.
Så om man kunde göra om julmaten till en trerätters middag istället. I julens tecken givetvis. Förrät, middag och dessert med julsmaker.
Är det någon som har några bra tips att komma med?
Till kaffet vet jag redan...något vi prövade på förra året:
Man skär ut en 1/2 cm tjock skiva av riktigt gammeldags gräddglass och lägger mellan två pepparkakor. Skär till glassen så att den har samma form som pepparkakan. Så friskt och gott och inte det minsta sötsliskigt!