Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kycklingspett med rostad potatis - och tomatsallad

Kycklingspett med rostad potatis - och tomatsallad

Middagstipset fr ån Nyhetsmorgons kock Fredrik Eriksson.
4 portioner

Ingredienser
500-600 g urbenade kycklingl år

Marinad:
1 msk soja
skalet från 0.5 citron
1 msk finhackad timjan
1/2 dl olivolja

skalet från 0.5 citron
8 st potatisar
1 msk olivolja
1 st gul l ök
3 st tomater
2 msk hackad persilja
socker
salt
svartpeppar

G ör så h är

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman soja, citronskal, timjan och olja.
Lägg i kycklingl åren och marinera i ca 30 min. Skala potatisen. Skär den i
klyftor och lägg i en ugnssäker form, ringla lite olivolja över. Salta och peppra
och ställ in i ugnen. Tillaga sammanlagt 30 min. Trä upp kycklingen på
grillspett och lägg dem på ett ugnss äkert fat. Salta och peppra. Ställ in
kycklingen i ugnen tillsammans med potatisen efter ca 15 min. Skala och sk är
l öken i ringar. Sk är tomaten i klyftor. Krydda l öken och tomaterna med salt,
socker och svartpeppar. Lägg dem i formen ihop med potatisen och l åt dem
steka med de sista 10 min. Tag ut formen och v änd ner persiljan. Lägg upp
tomat och potatissalladen med kycklingspetten överst och skeda över lite sky
från kycklingen. .


 Ett recept fr ån tv4.se/mat
Skriv ut »
Sida 1 av 1Ett recept fr ån tv4.se/mat
05-10-13http://www.tv4.se/mat/recept_skrivut.aspx?ID=2171&port=4



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N