Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

OSTFYLLDA FLÄSKFILEMEDALJONGER MED MADERIASKY

OSTFYLLDA FLÄSKFILEMEDALJONGER MED MADERIASKY

700 gram fläskfilé
2,5 deciliter västerbottensost (riven)
3 matsked schalottenlök; mycket finhackad
2 kryddmått vitpeppar
1 tesked salt
0,5 deciliter vetemjöl; till panering
2 matsked smör; till stekning
-----------------------------------
--- Madeirasky:---
1 deciliter madeiravin
1 deciliter vatten
2 matsked koncentrerad kalvfond (Bongs)
1/2 matsked kinesisk soja
75 gram smör; mjukt
-----------------------------------
--- TILLBEHÖR ---
250 gram spenat; hel
eller
1 paket spenat; fryst
2 matskedar schalottenlök; finhackad
2 matskedar smör
1 burk vattenkastanjer ā 252 gram
kokt pressad potatis

Gör så här:
1. Putsa fläskfilén helt fri från hinnor och dela den i 8 lika stora
bitar. Ställ varje bit på högkant och platta ut dem till tunna runda
lövbiffar. Använd en köttplattare med lite tyngd i eller en tjock- bottnad
kastrull.
2. Lägg ut köttskivorna på arbetsbänken. Blanda osten och löken och fördela
den i högar på 4 av köttskivorna. Täck med resterande köttskivor och nyp
ihop ordentligt runt kanterna på var och en. Så här långt kan man förbereda
i god tid före måltiden.
3. Förbered tillbehören så att de blir klara samtidigt med köttet.
Spenaten ska tinas, kramas ur, grovhackas och fräsas lätt några minuter i
smör tillsammans med ett par msk finhackad lök samt kryddas med salt och en aning nymald vitpeppar. Vattenkastanjerna ska bara kokas upp hastigt i sitt spad i samband med serveringen. Koka potatis för pressning eller baka röstipotatisen i ugnen.

4. Hetta upp en stekpanna och låt smöret bli gyllenbrynt. Blanda under
tiden mjölet till paneringen med salt och peppar och vänd filémedaljonerna
däri. Lägg i och stek köttet på mellanstark värme ca 2 minuter på varje
sida. Tag upp och håll köttet varmt på het tallrik under folie på
spiskanten.

5. Madeiraskyn: Koka ur (deglasera) stekpannan med vinet och vattnet samt tillsätt kalvfond och soja. Koka ihop det hela 2-3 minuter. Dra pannan lite från värmen, vispa i det mjuka smöret klickvis och såsen är klar.

6. Fördela filémedaljongerna på spenatbädd i mitten på stora varma
tallrikar. Lägg väl avrunna vattenkastanjer runt omkring samt ringla
madeiraskyn över det hela. Alternativ uppläggning kan vara att varje
filémedaljong delas i fyra delar med en vass kniv.
4 portioner



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N