Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Strimlad biff med krämig kokosmjölk

Strimlad biff med krämig kokosmjölk

Till 4 port behövs:

400 g utskuren biff, innanlår eller rostbiff i bit
2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 bit färsk ingefära, ca 25 g
1 lime
2 citrongrässtänger (kan ersättas med 1-2 tsk rivet citronskal)
1 tsk koriander
0,5 tsk timjan
3 msk soja
1 påse kokos, ca 200 g
5 dl vatten
300 g broccolibuketter
2 msk olja

Garnering: Blad av limebasilika eller koriander

Strimla köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilin fint. Skala och riv ingefäran. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Riv skalet fint och pressa ur saften. Skölj och strimla citrongräset fint.
Blanda samman lök, vitlök, chili, ingefära, citrongräs, limesaft och limeskal, koriander, timjan och soja i en skål. Blanda i köttet och ställ kallt att marinera ca 1 timme.
Blanda kokos och vatten i en skål. Låt stå 15 minuter. Placera en sil över en skål och häll över kokosen och vattnet. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Dela ev broccolibuketterna i mindre bitar. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Ta upp köttet ur marinaden och fräs ca 2 minuter. Tillsätt 2 msk av marinaden. Rör i broccoli och häll över "kokosmjölken". Låt puttra 7-8 minuter. Garnera med limebasilika eller korianderblad och servera med kokt ris.

Källa: "Mustiga kötträtter"/Svensk Press AB



gulli G
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N