Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rosépepparfilé

Här kommer en supersmarrig och enkel festrätt.

Rosépepparfilé
400 g fläskfilé
1 msk margarin
salt

Sås
2 dl vatten
½ buljongtärning
1 finhackad gul lök
2 msk chilisås
½ msk soja
2 tsk ljus fransk senap
1 msk krossad rosépeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl matlagningsgrädde
½ msk vetemjöl

Koka upp vatten och buljongtärning i en traktörpanna eller vid kastrull. Tillsätt lök, chilisås, soja, senap och rosépeppar. Koka upp och låt sjuda några minuter. Rör samman mjöl och matlagningsgrädde och vispa ner redningen i såsen. Tillsätt pressad vitlök och smaka av kryddningen. Låt koka några minuter till lagom konsistens.

Skär filén i skivor (1-2 cm) tjocka. Stek filé skivorna i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg det brynta köttet i såsen och låt småkoka några minuter.

Tillbehör, pressad potatis eller ris.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N