|
|
Saffransmusslor
Ingredienser:
1 kg Blåmusslor
1 msk smör
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 tsk rödvinsvinäger
2 dl vispgrädde
1/2 pkt saffran
3 msk persilja
2 msk dragon
1/2 tsk salt
Svarpeppar
Gör så här:
Tvätta musslorna.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Låt löken bli mjuk i smöret i en vid traktörpanna. Det tar ett par minuter. Tillsätt musslorna, vitt vin och rödvinsvinäger. Låt musslorna sjuda under lock 3-4 minuter till de har öppnat sig.
Tillsätt grädde, salt, peppar, saffran och örter. Rör om ordentligt och koka upp och låt det sjuda ca en minut.
Servera i djupa tallrikar med ett gott vitt bröd som används för att suga upp den goda saffranssåsen!
|
|